Köy Yemekleri

Pilav: Köyün temel aşıdır. Çeşitli şekillerde pişirilir. Taze fasulye ile, asma yaprağı ile yani çıldırlı pilav, patatesli, etli, kavurmalı bol soğanlı kaburga pilavı ve yeni mahsulden üzerine kızarmış yağ dökülerek yapılan taş pilavı oldukça lezzetli bulgur pilavlarıdır. Bunların dışında dövme pilavı da nefis olur.

Çorbalar: Başta bulgur çorbası olmak üzere çok çeşitleri vardır. Döğme çorbası,sohoraçlı çorba,ayranlı çorba,sütlü çorba, tarhana çorbası başlıcalarıdır. Kuymak ve sırmık gibi değişik çorbalarda pişirilir.

Sebze yemekleri: Her türlü sebze yemeği yapılırsa da özellikle fasulye yahnisi, kabak yahnisi, kabak boranisi, patlıcan ve kabak dolmaları, yaprak sarması ve kabak çiçeği dolması yaygın olanlarıdır. Ayrıca baharda kır otlarından yapılan curumcucuk, pışpışık ve kenger ayrı lezzetetdir.

Pratik yemekler: tirit, pısili, sırın ve yağlı su güzel örneklerdir. Eskiden düğün yemeği olarak tandırda pişirilip üzerine yağda kızartılmış pekmez dökülerek yenen keşkek ayrı lezzetedir. Çörek tipinde; bişi, gömbe, paçuk, cumur ve sarmısaklı ekmek yapılır. Tatlı olarak dasütlü tatlıların yanında goştik kavurması, bastık kavurması, bastık çullaması, gaygana, kayısı kavurması, armut kulağı, hesüde, peynir helvası, kabaklı kadayıf un helvası ve üzerine ceviz bıcığı konmuş malezi sayabiliriz.